Als veredelaar en deelnemer van FlowerTrials® 2024, presenteert Evanthia in week 24 (11 t/m 14 juni) vele noviteiten, creatieve concepten en een ongelooflijk breed assortiment. Van teelttechnische informatie tot inspiratie voor de retail, en van baanbrekende stappen in de veredeling tot de laatste trends, voor iedereen die werkt met planten en bloemen en ervan houdt, is er een reden om Evanthia tijdens FlowerTrials® te bezoeken. Vandaag schijnen we het licht op een wel heel mooie ontwikkeling: Sunsation® Compact. De nieuwe lijn binnen de succesvolle potzonnebloemserie van Evanthia, waarmee we samen met kwekers daadwerkelijk stappen in de goede richting zetten, op weg naar een beter product die op een meer efficiënte en duurzame manier te telen is. 

De sleutel: Genetische compactheid

Nieuwe producten ontwikkelen en bestaande toppers verbeteren… onze veredelaars hebben het er maar druk mee! Sunsation® is inmiddels al jaren goed bekend bij kwekers en handel. De nieuwe lijn Sunsation® Compact bezit alle goede eigenschappen van de vertrouwde Sunsation®, maar heeft nu een sterke genetische compactheid, wat een meer gebalanceerde, stress-vrije teelt mogelijk maakt. Kwekers kunnen telen zonder remstoffen, droge cycli of hoge EC-niveaus – de planten blijven uit zichzelf super compact. Daarbij is de teeltduur zelfs 5 tot 7 dagen korter en laat Sunsation® Compact gezonde, gladde frisgroene bladeren zien! Sunsation® Compact is beschikbaar in Yellow en Lemon🌻

Samen toekomst maken

Samen bereiden we ons voor op de toekomst, door actief aan de slag te gaan met productontwikkeling, nieuwe teeltmethoden en innovatie in techniek en klimaatbeheersing. Door bewuste keuzes te maken voor ons assortimentsaanbod (bijv. seizoensproducten, koel te telen gewassen), maar ook door aanpassingen van bestaande populaire producten (bijv. veenvrije pluggen, genetische compactheid), biedt Evanthia oplossingen waarmee ook de schakels verderop in de keten verschil kunnen maken. Sunsation® Compact is één van de voorbeelden van de stappen die wij zetten op het gebied van duurzaamheid en productontwikkeling. Kom tijdens FlowerTrials® langs bij Evanthia op de locatie in De Lier en ga met ons team in gesprek over deze en vele andere ontwikkelingen, binnen Pot- en PerkplantenTropische Planten en Snijbloemen.