Zorgen over klimaat en milieu, stijgende energieprijzen, strengere wettelijke regelgeving, eisen vanuit de retail en certificeringsinstanties, steeds meer chemische middelen die op de zwarte lijst komen te staan… Binnen de sector en binnen Evanthia is duurzaamheid een belangrijk focuspunt geworden. Samen bereiden we ons voor op de toekomst, door actief aan de slag te gaan met productontwikkeling, nieuwe teeltmethoden en innovatie in techniek en klimaatbeheersing. Door bewuste keuzes te maken voor ons assortimentsaanbod (bijv. seizoensproducten, koel te telen gewassen), maar ook door aanpassingen van bestaande populaire producten (bijv. veenvrije pluggen, genetische compactheid), biedt Evanthia oplossingen waarmee ook de schakels verderop in de keten verschil kunnen maken.

Met deze gedachten zijn onze veredelaars aan het werk gegaan met de Helianthus Sunsation® potzonnebloemen serie, op weg naar een beter product die op een meer efficiënte en duurzame manier te telen is. Inmiddels heeft Sunsation® daadwerkelijk een ontwikkeling doorgemaakt, waardoor we nu een nieuwe, genetisch compacte selectie kunnen aanbieden die vele voordelen met zich mee brengt.

Belangrijkste bevindingen

Na uitvoerig testen en intensieve vergelijkingsproeven bij kwekers in uiteenlopende klimaatzones, maken we de balans op. Met vertrouwen kunnen we stellen dat de nieuwste selectie Sunsation Compact® uitstekende resultaten laat zien, voor een korter en duurzame teelt. De belangrijkste bevindingen van ons team en ervaren kwekers wereldwijd:

Helianthus Sensation® Compact:

  • genetisch zeer compact
  • meer gebalanceerde, stress-vrije teelt mogelijk:
    • geen remstoffen, droge cycli of hoge EC-niveaus meer nodig om de planten compact te houden
    • regelmatig water geven en een EC van 1,2 is voldoende
  • teeltduur wordt met 5 tot 7 dagen verkort
  • gezonde, gladde frisgroene bladeren

Ongeremd genieten van de zonnestraaltjes

Sunsation Compact® is verkrijgbaar in Yellow en Lemon. Beide varianten beschikken over alle kwaliteiten die je al van Sunsation® gewend was, maar nu dus met alle duurzame voordelen. De rijkbloeiende potplantenserie voor in huis en in de tuin kun je nu stress-vrij produceren voor een aanvoer vanaf de lente tot in de vroege herfst. De nieuwe Compact selectie F1 zonnebloemen kan in 9 à 10 weken tijd vanaf zaaien worden opgekweekt en bloeit voor een lange tijd dankzij sterke, stuifmeelvrije bloemen die elkaar blijven opvolgen en lang mooi blijven. Door de Sunsation® variëteiten te toppen, krijg je een goed vertakkende plantopbouw en meerdere grote bloemen die gelijktijdig bloeien, voor nog meer uitbundige zonneschijn.

Informatie en beschikbaarheid

Sunsation® Compact is vanaf dit seizoen beschikbaar bij C&M Kester Potcultures, Kwekerij ‘t Loo en Adrichem Potplanten.