Afgelopen donderdag overhandigde Leonie Plasman, winkelbegeleidster bloemen en planten bij Hoogvliet een cheque van € 4.762 aan Nationale Vereniging de Zonnebloem. Vanaf 13 mei waren de actie-potzonnebloemen Sunsation® Sunflower te koop in 67 Hoogvliet-filialen, waarbij van elke verkochte potzonnebloem € 1 naar de Zonnebloem gaat. De actie duurde twee weken.

Helmi Speijkers, manager Marketing & Communicatie bij de Zonnebloem: ,,Onze Zonnebloemvrijwilligers zorgen er met allerlei activiteiten voor dat voorkomen wordt dat mensen met een lichamelijke beperking in een sociaal isolement raken. En nu volgende week Nederland er langzaam weer op uit mag, zit onze kwetsbare groep nog steeds thuis. Dus dank aan Hoogvliet voor deze actie en dank aan iedereen die de actiezonnebloemen heeft gekocht, want met deze bijdrage kunnen onze vrijwilligers hartverwarmende acties ontwikkelen om mensen met een fysieke beperking aangesloten te houden bij de samenleving.”

Hartverwarmend

Leonie Plasman, verantwoordelijk voor alle bloemen- en plantenafdelingen bij Hoogvliet: ,,Geweldig dat onze klanten zichzelf en anderen in het zonnetje konden zetten met een mooie zonnebloemplant en daarmee direct een bijdrage deden aan het belangrijke werk van de Zonnebloem. Voor Hoogvliet en de collega’s van alle supermarkten was het een plezier om hieraan mee te werken. Het is hartverwarmend om te zien hoe betrokken en dankbaar de Zonnebloem is.”

De overhandiging vond plaats bij Hoogvliet Houten en het bestuur van de Zonnebloemafdeling Houten was uit dankbaarheid ook aanwezig. Truus Wieman, bestuurslid bezoekwerk: ,,Door de coronacrisis is het niet mogelijk om onze deelnemers te bezoeken, dus zijn we continu op zoek naar andere manieren om toch in contact te blijven met onze deelnemers.”

Een mooie samenwerking

Het was een mooie samenwerking tussen Sunsation® Sunflower, Hoogvliet en de Zonnebloem. Louis Kester van Sunsation kwekerscollectief: ,,Bij de Zonnebloemvrijwilligers draait het om mensen en de wil om iedereen volop van het leven kunnen laten genieten. Onze potzonnebloemen Sunsation® brengen vrolijkheid, brengen ‘sunshine’ bij de mensen thuis of in de tuin, ook als het eens minder meezit. Daar willen onze kwekers aan bijdragen: Everyday Sunshine!”