De opvallende Sunsation potzonnebloem van veredelaar Evanthia uit Monster mag zich verheugen op grote belangstelling van de nationale en internationale detailhandel.

De compacte plant met helder gele bloemen met zwart hart heeft een uitzonderlijk lange bloei

In tegenstelling tot andere zonnebloemen heeft de Sunsation meerdere bloemknoppen. Raakt de ene bloem uitgebloeid? Dan komt de volgende knop tot bloei. Elke bloem ‘straalt’ zeker een paar weken. Door de sterke steel en geringe hoogte (40 cm) is de stevige Sunsation ideaal voor potten, bakken en manden op balkon en terras. De potzonnebloem is verkrijgbaar in drie soorten: Yellow, Lemon en Flame (met een roodbruine ring). Eind 2015 heeft de Royal Horticultural Society (RHS) na een uitgebreide test de Sunsation Lemon en Sunsation Yellow een ‘Award of Garden Merit’ toegekend voor uitzonderlijk goede prestaties in de tuin gedurende het hele bloeiseizoen. Om aankoop door de consument te stimuleren voert het Sunsationkwekerscollectief een flinke promotiecampagne in Nederland, Vlaanderen, Engeland en Duitsland. Per land worden afzonderlijke promotieactiviteiten ontwikkeld. In totaal zijn er 15 Nederlandse Sunsationtelers.

Moederdag

Moederdag (8 mei) vormt in Nederland een belangrijk moment in de Sunsation-promotiecampagne. Op de televisie is de potzonnebloem onder meer te zien in Eigen Huis & Tuin (30 april), Koffietijd (3 mei) en Robs Grote Tuinverbouwing (30 april). In de populaire tv-programma’s wordt de Sunsation gepresenteerd als ideaal Moederdagcadeau waarmee moeder, letterlijk en figuurlijk, in het zonnetje gezet kan worden. Daarnaast zijn diverse activiteiten naar Nederlandse en Vlaamse consumentenmedia (tijdschriften, kranten, websites en blogs) ondernomen met als primair doel zoveel mogelijk bekendheid te creëren voor Sunsation. Rob Verlinden besteedt ook in de uitzendingen van 7, 14 en 21 mei aandacht aan Sunsation.

Geïnteresseerde tuincentra, bloemisten, supermarkten, bouwmarkten en webshops kunnen contact op nemen met Sunsation via info@sunsationsunflower.nl.