Bloeitesten met de potzonnebloem Sunsation hebben aangetoond dat één bloem minimaal drie weken bloeit, dag en nacht. Dat zijn meer dan 500 onafgebroken zonuren. Een schril contrast met zonmaand augustus, waarin volgens het KNMI in 2016 de echte zon zich ‘maar’ 240 uur liet zien. Deze vrolijke potzonnebloem zorgt in de zomer van 2017 gegarandeerd voor een extra portie zonneschijn…

Zonne-energie

Als geen andere plant geeft de zonnebloem je een ultiem en vrolijk zomergevoel. Om de zonkracht van de Sunsation-plant te leren kennen, hebben kwekers allerlei testen laten uitvoeren. Behalve bloeiproeven zijn ook de effecten van weersinvloeden gemeten. Resultaat: Sunsation bloeit het beste buiten op een zonnig plekje en is uitstekend bestand tegen weer en wind. Door zijn compacte vorm en beperkte hoogte (gemiddeld 40 cm) blijft de plant eenvoudig overeind en bloeit dapper door. Ook tijdens slecht weer.

Stylingtips
  • Kies voor gele potten voor een extra zonnig effect.
  • Beschilder de potten met vrolijke stippen of streepjes!
  • Een aantal Sunsation-planten bij elkaar in een grote pot zorgt voor extra zomers sfeertje.
Eenvoudig

Sunsation is ideaal voor op balkon en terras. Kies een mooie pot, bak of mand en zorg dat er een gaatje in de bodem zit zodat overtollig regen- en gietwater kan wegvloeien. Met een (bijpassende) schotel of schaal onder de pot vang je het overtollige (giet)water op. Vul de pot met verse potgrond, verwijder het kweekpotje en plant de Sunsations. Druk de kluit stevig aan en geef water.

Verzorgingstips
  • Zet de potzonnebloem op een zonnige plek.
  • Geef regelmatig water (als de potkluit licht vochtig aanvoelt, is het voldoende).
  • Verwijder steeds de uitgebloeide bloem zodat de volgende bloemknop zich kan openen.

De potzonnebloem Sunsation is van april tot september verkrijgbaar bij tuincentrum, bloemist, bouwmarkt en supermarkt. Meer info vind je op www.facebook.com/sunsationsunflower.

Bron: Tuinadvies.nl