Vanaf donderdag 21 maart tot en met 12 mei is het zover! Keukenhof in Lisse luidt het voorjaar in met de 75e opening van ’s werelds mooiste lentepark. Kwekerscollectief Sunsation® draagt met een bonte verzameling zonnige potzonnebloemen bij aan de presentatie van grote diversiteit binnen het internationale showvenster van de Nederlandse sierteelt.

Wie behoefte heeft aan wat extra zonnestralen, kan bij Keukenhof zijn hart ophalen! Naast de talloze voorjaarsbloeiers, inspiratietuinen en bloemenshows, hebben onze Sunsation® potzonnebloemen ook dit seizoen weer een prachtplek binnen het park. Het team van Heleen Valstar heeft een bonte presentatie gemaakt met Sunsation® in de hoofdrol op een prominente plek in het Willem-Alexander paviljoen.

Louis Kester (Commercieel Directeur van Sunsation® veredelaar Evanthia): “De samenwerking met Keukenhof biedt ons een geweldig podium om onze eigen genetica én de kwekers van onze producten onder de aandacht te brengen bij een breed internationaal publiek. We hebben goede hoop dat we dit jaar ook weer persoonlijk contact kunnen leggen met bezoekers vanuit het Midden-Oosten en Azië – China in het bijzonder, die de afgelopen jaren in mindere mate de mogelijkheid hadden om het park te bezoeken.” 

Sunsation® potzonnebloemen staan bekend om uitbundige kleur en variatie, met rijkbloeiende multiflower types en bontgevlamde, lemon en goudgele variëteiten. De lente is ook de start van het verkoopseizoen van onze potzonnebloemen. Van begin april tot begin september voorzien de Sunsation® kwekers de markt van verschillende variëteiten Sunsation®. Hiermee brengen we al vroeg in het seizoen kleurige zonnestralen in en rondom het huis. In mooie bakken en potten op het terras, balkon of de patio zijn ze prima te combineren met andere bloeiende planten of groen. Na de vorst kun je ze ook in de volle grond planten, om perkjes en borders van een zonnige kleur te voorzien.

Je kunt tot 12 mei 2024 Keukenhof bezoeken. Kaarten zijn online te bestellen via de website van Keukenhof.

NIEUW dit seizoen: Sunsation® Compact!

Een meer verantwoorde keuze als het om potzonnebloemen gaat: Sunsation® Compact. De genetisch compacte Sunsation® varianten (Yellow en Lemon) worden namelijk zonder remstoffen of hoge EC niveaus geteeld. Dit resulteert in evenwichtige stressvrije potzonnebloemen, zonder chemische residuen van groeiregulatoren. En dit zie je duidelijk terug in de gezonde, gladde frisgroene bladeren. Sunsation® Compact is dit seizoen als eerste verkrijgbaar via CM Kester, Adrichem Potplanten en Kwekerij Het Loo.